Saopštenje RK Crvena zvezda prekid

Luka Stojanović аватар

Utakmica između rukometaša Dubočice 54 i Crvene zvezde bila je obeležena velikim incidentom. Crveno-beli su napustili teren nakon što je igrač Zvezde, Dušan Andrejević, bio fauliran u 44. minutu dok je domaćin vodio sa 25:22. Nakon verbalnog sukoba između klupe Crvene zvezde i navijača, gosti su napustili dvoranu. Sudije su donijele odluku da je utakmica završena.

Nekoliko dana kasnije, Crvena zvezda je izdala saopštenje u kojem su objasnili svoju odluku. Naveli su da su upozoravali sudije na grubu igru protivničkih igrača tokom utakmica sa istim akterima prethodno. Nakon što je Dušan Andrejević povređen, odlučili su da povuku ekipu sa terena radi zaštite igrača i zbog pristrasnog suđenja arbitara. Takođe, istakli su da su njihovi igrači pretrpeli teške povrede na prethodnim utakmicama.

Crvena zvezda je takođe navela da trener Nedeljko Matić trpi nekorektan odnos od strane sudija od kada se vratio u srpski rukomet. Odluku o povlačenju ekipe podržao je Upravni odbor kluba, iako su igrači želeli da se vrate na teren. Klub se trudi da održava korektne odnose sa svim klubovima, sudijama i da promoviše rukomet kao sport.

Nakon saopštenja, Crvena zvezda očekuje adekvatnu reakciju Rukometnog saveza Srbije u cilju zaštite igrača i promocije rukometa. Ističu da su igrači najvažniji i da će klub nastaviti da se bori za njihovu sigurnost i integritet.

Luka Stojanović аватар

Više članaka i postova